Flugfiskerullar

Ett av mina nöjen är att flugfiska. Det är både roligt och avkopplande att ta med sig flugfiskespöt och bege sig till någon sjö eller älv. Flugfiske har fått ett oförtjänt rykte av att endast vara något som den rikare delen av befolkningen har råd med. Visst kan man köpa utrustning för stora belopp, men det gäller väl i princip samtliga nöjen? Om man har en begränsad budget så går det faktiskt hitta skapliga prylar till flugfiske. 

Jag är väldigt förtjust i flugfiskerullar och har genom åren samlat på mig en hel del sådana. Jag vet i ärlighetens namn inte vad det är som lockar med just flugrullar, annat än att de är läckra att ha i samlingen och man får lyxen att variera utseendet på prylarna när man är ute och fiskar. En fördel med att ha flera flugfiskerullar, istället för att ha en rulle med flera spolar, är att man helt enkelt kan använda nästa rulle ifall olyckan skulle vara framme. Det vore ju ett otroligt tråkigt avslut på en fjällfiskeresa om man tvingas avbryta fiskandet bara för att rullen har gått sönder. Då spelar det ingen roll hur många extraspolar man har. Det är dessutom ganska omständigt att byta spole till vissa rullar.

Jag tänkte här passa på att tipsa om ett par flugfiskerullar som är lite billigare och som passar utmärkt till allround-fiske efter regnbåge, öring, röding och harr. Vid ett sådant fiske så är det enligt mig inte lika viktigt att ha en bra broms, även om det förstås alltid är positivt. Till det allra lättaste fisket så duger de allra flesta flugrullarna så länge fiskelinan inte kommer i kläm. En del rullar har tyvärr vissa glapp vid spolkanten som kan förstöra linan. En billig rulle som är väldigt prisvärd sett till kvaliteten är Vision Deep. Vision har tagit fram flera flugfiskerullar under 1000 kronor som faktiskt är riktigt bra. Vision Deep är deras billigaste rulle och kostar ungefär 600 kronor. Då får man en rulle som håller många år framöver. Vision Deep har en bra broms och finns i klasserna 5/6 och 7/8. 

En annan riktig bra rulle är Vision Kalu. Den finns i fler klasser och håller en högre kvalitet än Vision Deep. Den är lite dyrare, men om budgeten inte är avgörande så tycker jag absolut att det är värt att lägga till de hundralappar som krävs för att få Vision Kalu. 

Om du är ute efter riktigt bra flugfiskerullar så rekommenderar jag dig att titta på Danielssons utbud av flugrullar. De är kända världen över för att skapa riktigt bra flugfiskerullar som dessutom är prisvärda. Danielssons har flugrullar som passar alla typer av flugfiske.

1 Feb 2016